Stockholm Waterfront

Stockholm Waterfront omfattar en stor hotell- och kongressanläggning i Stockholm CBD, nära till alla faciliteter precis intill Stockholms Centralstation och Stadshuset. Efter färdigställandet kommer Stockholm Waterfront att erbjuda en förstklassig konferensanläggning om 14 000 m2 för 3 000 besökare med tillhörande festvåning tillsammans med ett affärshotell med 414 högkvalitativa rum.

Uppdraget

Med Savills Sweden som rådgivare förvärvade det norska livbolaget Vital Forsikring ASA den prestigefyllda fastigheten Stockholm Waterfront från ett konsortium av JARL Asset Management, NIAM och CarVal investors.

Kunden

Vital, som är ett dotterbolag till DnB NOR, äger och förvaltar genom Vital Eiendom fastigehter med en total area om cirka 1,3 miljoner m2. Det totala värdet uppgick i september 2010 till cirka 35,2 miljarder norska kronor.

Vår lösning

Savills presenterade redan på ett tidigt stadium projektet för Vital och och därefter inleddes diskussioner med ägarna JARL Asset Management, NIAM och CarVal investors. Vårt uppdrag inkluderade en kartläggning av Stockholms hotellmarknad och konkurrerade hotell och projekt, modellering av intäkter, kassaflödesanalys, rådgivning vid framtagande och förhandlingar av SPA. Efter signering av SPA avslutades affären och Vital Forsikring ASA förvärvade 100 % av aktierna i det nybildade bolaget.

Mervärde

Savills adderade värde till affären genom att arbeta för en process där Vital förhandlade exklusivt med säljarkonsortiet. Savills utförde en grundlig due dilligence av projektet som sedan låg till grund för förhandlingarna med säljarna. Savills stödde också Vital i förhandlingarna och vid framtagandet av slutgiltigt SPA vilket ledde fram till en fördelaktig affär för Vital.

 
 

Kontaktpersoner

Kontakter

Savills Stockholm