Klarabergshuset, Stockholm CBD

Kontorsbyggnad i Stockholm på 23 000 kvm intill Stockholms centralstation. Bland hyresgästerna finns Posten, Swedbank och onlinespelbolaget bwin Games. Byggnaden helrenoverades och byggdes ut från sex till tio våningar år 2006 -2007.

Uppdraget

Kunden gav Savills i uppdrag att strukturera fastighetspaketet i ett aktiebolag och sedan marknadsföra och sälja detta bolag.

Kunden

Jernhusen var tidigare en division i Statens Järnvägar men är nu ett statsägt fastighetsbolag.

Vår lösning

Savills hjälpte kunden att dela upp fastigheten från en större tomt och paketera den i ett aktiebolag i beskattningssyfte. Savills marknadsförde sedan bolaget via det internationella nätverket och tog emot ett mycket stort antal bud. Den slutliga köparen, DnB NOR Eiendom, betalade den längsta avkastningen för en fastighet av den här typen på över 10 år.

Mervärde

Savills gav mervärde genom att ge råd om hur man paketerar fastigheter i ett aktiebolag på ett optimalt sätt, både ur kommersiell och skattemässig synvinkel. Savills utförde även en företagsbesiktning innan försäljningen i syfte att förbereda fastigheten och bolaget för försäljning. Savills förberedde sedan ett förstklassigt informationsmemorandum vilket sedan skickades ut till de mest passande investerarna över hela världen. Slutligen så hanterade Savills försäljningsprocessen och förhandlingarna och nådde en överenskommelse som var förmånlig för Jernhusen.

 
 

Kontakter

Savills Stockholm

Kontaktpersoner