Savills hyr ut och bygger om kontor åt Polisens kontaktcenter i centrala Visby

29 september 2016

Savills har fått i uppdrag att hyra ut och byggprojektleda lokalanpassningarna av ca 2800 kvadratmeter kontor i gamla regementsområdet A7 i centrala Visby. Nu är det klart att Polisens nya kontaktcenter flyttar in.

Fastigheten är ritad av arkitekten Johan Celsing, som arbetat mycket med betong, glas och robust träfanér. Den färdigställdes 2008 och vann det året betongindustrins arkitekturpris. Även interiören har uppmärksammats som ett av Sveriges bäst utformade kontor. Detta i kombination med det centrala läget i Visby gör lokalerna mycket attraktiva.

Byggnaden rymmer idag bland annat Riksantikvarieämbetet. Nu flyttar Polisen in i delar av Riksutställningars tidigare lokaler. Polisens kontaktcenter ska hyra drygt 1300 kvm kontorsyta, som kommer att anpassas och byggas om för att passa Polisens behov. Hos Savills är det Gabrielle Hemmerlind som är ansvarig för uthyrningen och Sofia Aasvold som är ansvarig byggprojektledare för Polisens nya lokaler.

- "Vi är väldigt glada över att få Polisen som ny hyresgäst i fastigheten. Intresset för fastigheten är stort och vi för samtal med ytterligare ett par spekulanter avseende de ca 1500 kvm som återstår att hyra ut", säger Gabrielle Hemmerlind, uthyrningschef på Savills.

- "Arbetet med att planera lokalen är klart. Vi valde att anlita lokala projektörer i planeringsskedet och fick på så sätt in mycket kunskap om huset redan från början. Det skall bli jättespännande att påbörja produktionsskedet men först väntar en ganska omfattande LOU-upphandling", säger Sofia Aasvold, ansvarig Projektchef på Savills.

 
 

General Enquiries

Savills Stockholm